Vanessa Kurth

performer

Mijn naam is Vanessa Kurth en ik ben geboren op 15 juli 77 te Mainz (Duitsland). Op 3-jarigeleeftijd verhuisde ik met mijn ouders naar Nederland.

Als klein meisje wilde ik al bij het circus. Toen ik dan ook in 1995 door een opeenvolging van toevalligheden rechtstreeks incontact kwam met straat theater was is meteen verkocht. Ik begon als vuurartiest en reisde met een groep jonge performers door Griekenland. Na een succesvol seizoen wilde ik mijn kunsten uitbreiden en leerde ik stelten lopen om wederom een spetterend seizoen te boeken. Bij mijn terugkomst in Nederland begon het balletje echt te rollen. Ik ging spelen voor verschillende Nederlandse stelt-straattheater groepen. Na jaren als freelance performer met verscheidene groepen gewerkt te hebben richtte ik in 2010 ook een eigen groep op:
www.vantazia.nl

Sinds 2011 speel ik bij Close Act. Bij Close-Act geniet ik van de veelzijdigheid van de aanwezige acts en het professionele niveau waarop gerepeteerd en gespeeld wordt. De veelzijdige karakters en disciplines die ik heb mogen spelen blijven mijin spireren en verrijken als performer. Met als (voorlopig) hoogtepunt het Carnaval in Nice in 2014.