Reini van Asselt

singer

Hallo mijn naam is Reini van Asselt. 
In 2002 zocht Close-Act een zangeres. Omdat ik nog studeerde aan het conservatorium in Rotterdam had ik mijn twijfels: zou ik wel of niet auditeren? Uiteindelijk toch gedaan om vervolgens nooit meer weg te gaan!  En 3 weken later stond ik op een hoge toren in Brazilie 'Malaya' te zingen. Een super geweldige ervaring die naar meer smaakte!
Het mooie van Close-Act is dat je met een fijne groep mensen, overal op de wereld, mooi theater maakt. Theater dat toegangelijk is voor iedereen. Telkens weer ontroeren me de mooie reacties van het publiek na de voorstellingen.  
Naast Close-Act werkte ik als zangeres en actrice bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, SJMA, Land van Ooit en de Efteling. Als allround-zangeres zong ik in dinershows bij Arjan van Dijk muziek-theater-produktiebureau. In 2008 heb ik  mijn eigen compagnie 'RenT Events' opgericht. Daarmee maak en speel ik hoofdzakelijk kindervoorstellingen: van het verhaal, de muziek, de kostuums en het décor tot zelf spelen. Naast vele optredens ben ik ook werkzaam als zangcoach, zowel individueel als voor grote groepen. Kortom een afwisselend leven met zang, muziek en theater als leiddraad.  
Het beleven en (door)geven van muziek en theater over de hele wereld: dat is zo bijzonder en ik hoop dat ik dat nog heel lang kan blijven doen!