Marja Wijnands

performer (dancer)

Nadat ik drie jaar Culturele Antropologie in Nijmegen had gestudeerd besloot ik alsnog wat ik eigenlijk altijd al wilde van dansen mijn vak maken. Met als gevolg dat ik in 1994 ben afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie.

Een stel fietstassen brachten mij bij Close-Act: voor een geplande fietsvakantie kon ik ze ophalen bij het kantoor waar ze op dat moment net bezig waren de bezetting rond te krijgen voor geplande optredens van de eerste voorstelling 'Forza'. Er was een danseres tekort, dus ik kwam zeer gelegen.
De fietsvakantie was meteen van de baan en in no-time werd ik ingewerkt door mijn twee collega's van ons eigen Jeugddanstheater Plankenkoorts, die al bij Close-Act werkten.
Na die serie voorstellingen was ik verkocht. Een inspirerende groep mensen, de uitdaging van het steltlopen in de meest fantastische kostuums en het improviseren op straat maakten dat ik bleef hangen. Ik kwam midden in een periode van groei en verandering in de groep. En dat is gelukkig nog steeds gaande: er worden steeds weer nieuwe wegen ingeslagen en verdere verdieping houden het boeiend.
Na een korte stop, in 2002 werd ons dochtertje Jetske geboren, sta ik weer met veel plezier op de stelten en dans weer mee met de nieuwe acts en shows van Close Act.