Lola Heijdt

performer / musician (percussion)

Ik ben Lola Heijdt, geboren in 1989 te Eindhoven. Op dit moment studeer ik ‘international event, music & entertainmentstudies’ in Tilburg, werk ik bij een poppodium en speel ik met veel plezier bij Close-Act. Hier ben ik in 2011 begonnen als percussioniste, maar ik speel intussen ook als speler in een aantal acts.

De combinatie muziek en theater heb ik op jonge leeftijd al veel mee mogen maken. Mijn vader reisde de theaters in Nederland af met zijn muzikale stuk voor kinderen. Ik mocht vaak mee en hielp met het opbouwen en afbreken van het decor, bekeek de repetities en zag hoe het er achter de schermen aan toe ging. Het theater heeft van jongs af aan een enorme indruk bij me achtergelaten. Sindsdien is voor mij duidelijk dat ik van entertainment mijn beroep wil maken.
Bij Close-Act wordt het theater naar buiten gebracht. Ik heb behalve in Nederland ook gespeeld in o.a. Portugal, Turkije en Qatar. Dit waren stuk voor stuk bijzondere ervaringen.
Dan sta je daar te spelen in verschillende culturen en voor steeds weer nieuwe mensen. Dat contact met het publiek is wat voor mij straattheater zo mooi maakt.