Laura van Hal

performer (dancer)

Mijn naam is Laura van Hal (1983).
Behalve als
speler/danser bij Close-Act werk ik als zelfstandig performer en regisseur. In 2006 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Docent Theaterdans van de Hogeschool voor de Kunsten, Amsterdam. Als danser speel ik het liefst voor kinderen. Dit deed ik onder andere bij De Meekers Uitgesproken Dans, Jeugddanstheater Plankenkoorts, Project Zeezicht en Groen Gras. Als regisseur en choreograaf maak ik voorstellingen waarin ik circus, dans en theater/mime combineer, het zogeheten ‘nieuwe circus’.
Bij TENT circustheater producties deed ik de regie van de voorstellingen LOOP (2011) en NET (2013).
Vanaf 2014 werk ik samen met STIP Producties en maak ik circustheatervoorstellingen speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Een klein voorproefje hiervan was te zien bij jeugdtheatergezelschap MAAS TD. Samen met Dan Tanson maakte ik de voorstelling Heroďca (2014) voor het Lucerne Festival in Zwitserland. Hier werkte ik voor het eerst met klassiek geschoolde muzikanten, maar dit is zeker niet voor het laatst. Voor meer actuele informatie kijk op mijn website. http://www.lauravanhal.nl/

Al sinds 2008 werk ik met veel plezier voor Close-Act, als performer op stelten, danser en speler. Ik vind het geweldig om zo direct contact met het publiek te hebben, reacties te kunnen zien en in te spelen op de situatie die er op dat moment is. Dat ‘echt’ in het moment spelen, samen met je collega’s, maakt straattheater voor mij heel bijzonder, altijd uitdagend en ook zo anders dan podiumkunsten in een theatersetting. Een echt 'kippenvel-moment' was toen ik in Bogota, Colombia, voor het eerst de rol van Zeemeermin in Pi-leau speelde. Vlak voordat ik op ging zag ik vanuit mijn positie boven in het mobiele obejct het gigantische plein gevuld met wel 10.000 mensen, die helemaal uit hun dak gingen van wat ze daar zagen. Dat wij als groep, deze mensen heel even hun dagelijkse zorgen konden laten vergeten en meenamen in een wereld vol fantasie, verbazing en verrassing, gaf zo’n dankbaar gevoel. Dat zal mij altijd bij blijven.