GLOBE visualiseert vrijheid als kunst en opperste geluk. In dit spektakel is de kinderlijke verbeelding het instrument om te vliegen. De ouderen verloren in de loop der jaren hun toewijding aan eenvoud. Ze kunnen het zich niet meer voorstellen ooit deze kracht om te vliegen te hebben bezeten. Zij laten zich, overmand door jaloezie, verleiden door superieuren en proberen de verbeeldingskracht van de kinderen te breken. Ze vormen een leger waarmee zij anderen hun vrijheid willen ontnemen en het vliegen zullen verbieden.
Maar winnen is onmogelijk want de kinderen roepen de hulp in van het eeuwige kind: Carlson. Hij helpt de kinderen de Globe terug te winnen, daarbinnen en buiten vrij te kunnen bewegen en uiteindelijk onaantastbaar te zijn voor de aanvallers. De antagonisten vechten tegen zichzelf: tot in de eeuwigheid

Het decor een gigantische wereldbol vormt het landschap voor publiek en spel. Globe is de energetische structuur waarbinnen en waarbuiten luchtacrobaten, dansers, acteurs, muzikanten en projecties op spectaculaire wijze een weg vinden.