Frank Verhoeven

performer / musician (percussion) / costume designer

Hoi ik ben Frank.

 

Sinds 2007 drum ik bij ContraContra, waarmee we Nederlandstalige poŽzie combineren met lyrisch gitaarspel en op The Doors en Tool geŽnte ritmiek (zeggen de criticasters;-).

In 2015 komen we met ons tweede album dat we uitbrengen bij Tilburgs platenlabel Bastaard Platen. Check dat!

 

Ook ben ik meubelbeeldhouwer en ben ik sinds 2014 eigen baasje bij Studio Scharrelhout. Hier werk ik het liefst met materiaal dat een verhaal vertelt. Hout, metaal of leer dat onderdeel is geweest van iets anders tover ik om tot meubels met een ziel. Dat probeer ik ten minste..

Met een aantal jongens deel ik een werkplaats op Spoorzone in Tilburg. We noemen ons Gebouw 83. Met dit collectief reizen we niet de wereld rond, maar hebben we wel een gevulde agenda met leuke uiteenlopende bouw en design projecten. Van pop-up expositie containers tot de organisatie van een terugkerende club avond in Club Smederij en bouw van Permacultuur moestuin- en kantoorbakken, etc etc.

 

Mijn eerste optreden, als slagwerker, met Close-Act was in 2002 tijdens de voorstelling Malaya.

Sindsdien heb ik gewerkt op Close-Act kantoor, atelier (7jaar), heb ik de muziek geschreven voor de muzikanten voorstelling op stelten STX, en reis ik met heel veel geweldige collega's de wereld rond.

Wat een baan. Close-Act is familie!

 

www.facebook.com/contracontraband

www.studioscharrelhout.nl

www.facebook.com/gebouw83