Aswintha Vermeulen

singer

Een ‘Theaterbeest’, zo zou ik mezelf omschrijven, want van alles wat met muziek, drama en dans te maken heeft gaat mijn hart sneller slaan!  
Mijn wortels liggen in een creatief gezin. Mijn moeder en broer dansen professioneel en ons huis barstte altijd uit z’n voegen van de muziek. Al vroeg liet onze moeder ons kennis maken met allerlei voorstellingen, er ging een wereld voor mij open. 
Dat kleine vlammetje werd een laaiend vuur toen ik op mijn negende begon te zingen bij de Schola Cantorum. Als koorlid mocht ik voor het eerst mee zingen in de ‘Mattheüs Passie’met Het Brabants Orkest. Toen ik daar stond en keek naar de soliste in haar prachtige jurk, dacht ik maar één ding: “Dat wil ik ook!”   Mijn middelbare schooltijd bracht ik door aan het Sint Joriscollege in de kust- en cultuurklas, een school die een voorbereiding vormde op theatergerichte vakopleidingen.
Via school kwam ik in aanraking met Stichting Theaterplan. Daar speelde ik, op mijn vijftiende, mijn eerste musical, ‘Hair’. Tijdens deze voorstelling ontdekte ik hoe belangrijk acteren is voor een zangeres en wat dat met je doet. In het een na laatste jaar van de middelbare school werd ik aangenomen op de MusicAllFactory in Tilburg om vervolgens door te stromen naar de vooropleiding van het conservatorium.  
Na de middelbare school studeerde ik verder aan het conservatorium te Tilburg en volgde ik de opleiding muziektheater. Na twee en half jaar gestudeerd te hebben kwam ik er achter dat dit niet helemaal de juiste richting was voor mij en besloot een jaar te stoppen en mezelf in het werkveld te storten. Ik werkte een seizoen lang in EuropaPark in een aantal musicalproducties met als hoogtepunt The Ocean Queen in het grootste multimediaspektakel van Europa ‘Mysteria’.   Het was een jaar om nooit te vergeten, maar het was belangrijk om verder te studeren. Ik kwam uit bij datgene waar het in mijn negende levensjaar jaar mee begon: Klassieke zang. Ik werd aangenomen aan de opleiding van het conservatorium in Utrecht. Tijdens mijn studie bleef ik rollen spelen in een aantal operettes en opera’s zoals ‘De Mikado’.   29 April 2011 was, zonder twijfel, een van de belangrijkste dagen in het dagboek van mijn leven. Ik studeerde Cum Laude af aan het conservatorium. Een periode van hard werken, veel mooie ervaringen en het samen werken met bijzondere mensen werd afgesloten met een prachtig cijfer. De dag na mijn eindexamen stonden mijn koffers klaar om te vertrekken naar Hamburg. Van daaruit zou ik negen maanden aan de slag gaan voor AIDA Cruises. Al varend over de zeven zeeën zong ik in zeventien shows. Daarna bleef ik in Duitsland en keerde terug naar de opera. In Berlijn zong ik een maand lang de rol van Grete Minde in de opera ‘Grete Minde’.  

Met de tijd heb ik geleerd dat mijn hart grotendeels bij de opera ligt, maar ik durf te zeggen dat mijn ervaringen mij veelzijdig hebben gemaakt. Inmiddels ben ik weer terug in Nederland en werk ik als zangeres voor onder meer Close Act. Ik hoop nog lang door te kunnen gaan met zingen, acteren en dansen en in veel verschillende performances ervaringen op te doen en vooral ontzettend te genieten!